Moruša - recepty z knihy (rok 2003)
Recepty (predpisy)
MORUŠOVÉ VÍNO
Recept na 1 liter vína:
460 g moruší
310 ml vody
1,5 g kyseliny citrónovej
15 g cukru
0,12 g živnej soli, kvasinky
druhé lisovanie: 160 ml vody
cukrový roztok: 230 g cukru + 160 ml vody
Zrelé umyté moruše podrvíme a sparíme vriacou vodou. Pridáme kyselinu citrónovú, cukor, živnú soľ a po vychladnutí vzklíčené kvasinky. Zmes prelejeme do kvasnej nádoby, zaťažíme nepravým vekom, uzavrieme kvasným uzáverom a necháme 2 dni nakvasiť. Po vylisovaní výlisky znovu zalejeme horúcou vodou a opäť lisujeme. Šťavy z oboch lisovaní po vychladnutí zlejeme dohromady. K muštu pridáme po častiach cukrový roztok a necháme kvasiť. Po skončení kvasenia víno stočíme z kvasníc, necháme odležať kým sa kal usadí na dne a plníme do fliaš.
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke