Ríbezle čierne (Rybíz)
Doba zberu: jún - august (podľa odrody)
Mušt z čiernych ríbezlí sa pripravuje buď ako jednodruhový, alebo v akomkoľvek pomere s červenými alebo bielymi ríbezľami. Špecifická vôňa čiernych ríbezlí, intenzívna farba a vysoký obsah vitamínu C spôsobuje, že aj malý podiel čiernych ríbezlí (15 %) zvyšuje akosť muštov z menej výrazných druhov ovocia. Víno z čiernych ríbezlí má vynikajúcu kvalitu. Typická
charakteristická vôňa sa v priebehu kvasenia zjemní a hotové víno má intenzívnu farbu a príjemne korenistú vôňu. Víno z čiernych ríbezlí je nevšedne plné, chutné a ušľachtilé a naviac je cenné aj obsahom vitamínov.
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke