Rebarbora - recepty z knihy (rok 2003)
REBARBOROVÉ VÍNO
Sparené stonky rebarbory nakrájame, alebo nastrúhame, pridáme horúci roztok cukru vo vode, živnú soľ a po vychladnutí vzklíčené kvasinky. Zmes necháme 2 dni nakvasiť v prikrytej nádobe a vylisujeme. Potom k šťave pridáme povarený vychladnutý cukrový roztok a necháme kvasiť v nádobe uzavretej kvasným uzáverom. Po stočení z kvasiniek je potrebné víno niekoľkokrát pretočiť a často aj so slabším zákalom plniť do fliaš, dôkladne uzavretých, kde sa víno dočistí a dokvasí. Ak je víno čisté, asi po piatom stočení, môžeme predpokladať, že sme vystihli najlepší pomer pridania cukru a po viac než 2 - ročnom odležaní dostaneme domáce víno výbornej kvality, takmer k nerozoznaniu od hroznového.
Recepty (predpisy)
Recept na 1 liter vína:
830 g rebarbory
55 g cukru
560 ml vody
0,4 g živnej soli, kvasinky
cukrový roztok: 220 g cukru + 280 ml vody
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke