Dráč - recepty z knihy (rok 2003)
Recepty (predpisy)
Recept na 1 liter vína:
270 g plodov dráča
440 ml vody
0,9 g kyseliny citrónovej
50 g cukru
0,14 g živnej soli
cukrový roztok: 210 g cukru + 180 ml vody
VÍNO Z DRÁČA OBYČAJNÉHO
Umyté, zrelé plody rozdrvíme a sparíme vriacou vodou s rozpusteným cukrom, kyselinou citrónovou a živnou soľou. Po vychladnutí pridáme vzklíčené kvasinky a zmes necháme 1 deň nakvasiť v uzavretej kvasnej nádobe. Na druhý deň vylisujeme šťavu, ku ktorej pridáme vychladnutý cukrový roztok. Po skončení kvasenia víno stočíme z kvasníc, necháme odležať, kým kal klesne na dno a keď sa víno vyčistí, plníme do fliaš.
 
Recepty z knihy
Dráč obyčajný
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke