Paradajky - recepty z knihy (2003)
PARADAJKOVÉ VÍNO
Recept na 1 liter vína:
1000 g paradajok
0,16 g živnej soli, kvasinky
60 g cukru
180 - 200 g cukru
Zrelé paradajky umyjeme, popučíme, šťavu vylisujeme a hneď prelejeme do kvasnej nádoby. Šťava sa nesmie riediť! Do šťavy pridáme vzklíčené kvasinky, živnú soľ, menšiu dávku cukru, poriadne premiešame, kým sa cukor nerozpustí. Kvasnú nádobu uzavrieme pomocou kvasného uzáveru a necháme 2 - 3 dni nakvasiť. Potom rozmiešame druhú dávku cukru, nádobu znova uzavrieme kvasným uzáverom a necháme vykvasiť. Po skončení kvasenia stočíme víno z kvasiniek, necháme odležať, kým kal klesne na dno a plníme do fliaš. Skladujeme v chlade a tme.
Recepty (predpisy)