Chlebové kôrky - recepty z knihy (2007)
Recepty (predpisy)
VÍNO Z CHLEBOVÝCH KÔROK
Recept na 3,5 litra vína
0,3 kg sušených chlebových kôrok
5 g kyseliny citrónovej
cukrový roztok: 3 litre vody + 1 kg cukru
živná soľ, kvasinky
Do vychladnutého cukrového roztoku vhodíme 0,3 kg chlebových kôrok, vmiešame 5 g kyseliny citrónovej, pol balíčku živnej soli a vzklíčené kvasinky. V nádobe uzavretej kvasným uzáverom necháme vykvasiť a približne za 4 týždne stočíme z kvasníc. Ak je víno čisté, necháme odležať a plníme do fliaš, zakalené víno necháme dokvasiť a po opätovnom stočení a odležaní plníme do fliaš.
Použité kvasinky: BORDEAUX (postačia univerzálne).