Hrozienka - recepty z knihy (2003)
Recept na 1 liter vína:
170 g hrozienok
170 g cukru
900 ml vody
2,2 g kyseliny citrónovej
HROZIENKOVÉ VÍNO  1
Hrozienka posypeme cukrom, sparíme vriacou vodou (alebo povaríme), pridáme kyselinu citrónovú, živnú soľ a po ochladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky. Zmes ponecháme v uzavretej kvasnej nádobe kvasiť a po búrlivom kvasení pretočíme víno do menšej nádoby, znova uzavrieme kvasným uzáverom a necháme dokvasiť. Po odležaní plníme do fliaš.
Recepty (predpisy)
Hrozienka umyjeme v teplej vode. Potom ich chvíľu povaríme s cukrom, kyselinou citrónovou a vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes nalejeme do kvasnej nádoby, pridáme živnú soľ, vzklíčené kvasinky a zamiešame. Uzavrieme kvasným uzáverom a necháme približne 3 týždne kvasiť. Potom dolejeme cukrový roztok a znova nasadíme kvasný uzáver. Po dokvasení víno stočíme, necháme vyčistiť a stáčame do fliaš.
HROZIENKOVÉ VÍNO  2
Recept na 1 liter vína:
235 g sušených hrozienok
235 g cukru
0,19 g živnej soli, kvasinky
1 g kyseliny citrónovej
590 ml vody
cukrový roztok: 60 g cukru + 235 ml vody
Recepty z knihy
Hrozienka
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke