Hloh - recepty z knihy (rok 2013)
Recepty (predpisy)
HLOHOVÉ VÍNO
POSTUP
1, Nasypte očistený hloh do nádoby a zalejte vriacou vodou. Nechajte týždeň stáť a denne premiešajte.
2, Olúpajte citrón a pomaranče, kôru nakrájajte na malé kúsky a vytlačte šťavu. Kôru aj šťavu pridajte k hlohu. Pridajte cukor a riadne zamiešajte.
3, Keď zmes vychladne, pridajte živnú soľ, kvasinky a nádobu uzavrite kvasným uzáverom. Nechajte vykvasiť. Skladujte v chlade a tme.
Recept na 5 litrov vína
2 kg premrznutých plodov hlohu
4,5 litra vriacej vody
1 kg cukru
1 citrón
2 pomaranče
živná soľ, kvasinky
Hloh obecný
Výsledné víno je veľmi lahodné, má ružovkastú farbu, čím dlhšie zrie, tým sa stáva kvalitnejším. Keď nie je dostatočne číre, pridajte trochu pektinázy.
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke