Hloh - recepty z knihy (rok 2007)
Recepty (predpisy)
HLOHOVÉ VÍNO
Úplne zdravé, zrelé a namrznuté (dôležité!) plody hlohu čo najdôkladnejšie popučte, zalejte vriacou vodou a nechajte vychladnúť. Potom šťavu zlejte do kvasnej nádoby cez hustú tkaninu a sitko a zvyšnú hmotu prepasírujte cez plátno. Prepasírovanú šťavu pridajte do kvasnej nádoby. Pridajte cukor, poriadne rozmiešajte kým sa úplne nerozpustí. Pridajte šťavu z citrusov, živnú soľ a vzklíčené kvasinky. Kvasnú nádobu uzavrite kvasným uzáverom  a nechajte fermentovať (kvasiť). Po skončení kvasenia víno stočte a keď sa vyčistí naplňte do fliaš. Nechajte dozrieť na chladnom, tmavom mieste minimálne 3 mesiace.
Recept na 5 litrov vína
1,5 kg premrznutých plodov hlohu
5 litrov vriacej vody
1,5 kg cukru
šťava z 2,5 citróna
šťava z 1,5 pomaranča
živná soľ, kvasinky
Hloh obecný
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke