Zázvor - recepty z knihy (2003)
Recept na 1 liter vína:
10 g zázvoru
100 ml vody
4 g kyseliny citrónovej
0,16 g živnej soli, kvasinky
druhé vyluhovanie: 100 ml vody
cukrový roztok: 310 g cukru + 610 ml vody
ZÁZVOROVÉ VÍNO
Zázvor nadrobno pokrájame, krátko povaríme, precedíme a znovu s rovnakým množstvom vody povaríme. Oby výluhy spojíme a nalejeme do horúceho roztoku cukru vo vode. Po vychladnutí vmiešame vzklíčené  kvasinky, živnú soľ a kyselinu citrónovú.  Zmes ponecháme v kvasnej nádobe uzavrenej kvasným uzáverom vykvasiť, stočíme a plníme do fliaš.
Recepty (predpisy)
Recepty z knihy
Zázvor
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke