Maliny - recepty z knihy (rok 2001)
Plody odstopkujeme, potom popučíme a necháme 1 - 2 dni nakvasiť. Tým získa drť na výlisnosti a šťava na farebnosti. Drť lisujeme najlepšie cez plachetku. Získanú šťavu môžeme nechať sedimentovať (kaly sa samovoľne usadia na dne).
Všeobecný postup
MALINOVÉ DEZERTNÉ VÍNO
Recept na 17,5 litra vína
K 10 litrom malinovej šťavy pridáme 5 litrov vody, 3,4 kg cukru a 1,5 - 2 g živnej soli. Necháme kvasiť a po dokvasení môžme mladé víno prefiltrovať. K tatko pripravenému vínu pridáme 1,4 kg cukru (miešame kým sa rozpustí). Po vyčistení plníme do fliaš. Skladujeme v chlade a tme.
Recepty (predpisy)
10 litrov malinovej šťavy
5 litrov prevarenej vychladnutej vody
3,4 kg cukru
1,5 - 2 g živnej soli, kvasinky
dosladenie: 1,4 kg cukru
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke